vrijdag 15 maart 2019

First day @ Cape Town!

Na een nacht in een heerlijk bed te slapen was het deze ochtend wakker worden met een Zuid-Afrikaanse vink op de achtergrond, een zon die komt piepen door de gordijnen, de geur van eggs and bacon en jawel, spelende kinderen op de speelplaats. Zij starten hier al om 7uur, maar hebben al om 14 uur gedaan.
Geen van beide met ochtendhumeur... kan ook niet als je weet dat je straks mag biken! Filip, onze man in de guesthouse, stond ons om 8u30 op te wachten. We kregen elk een briefje onder ons neus. We moesten aanvinken wat we graag zouden eten. Ieder land zijn gewoontes. Wat fruit en daarna toast met eggs. Ons potje Nutella hebben we wel boven gehaald. Even zondigen mag...
Omkleden en de fiets bovenhalen.
We reden richting de start om dan de proloog van zondag te verkennen. De eerste straten zijn door de Universiteit van Kaapstad. Leuk om toch wat studenten tegen te komen. Daarna omhoog naar de poorten van de Tafelberg. Eerst een singletrack, daarna een dubbel pad richtig de Dodemans Boom was het volgens het plan. We kregen een 5tal soorten stenen onder ons wielen. Veel losse stenen en losse ondergrond in de bochten , dus effe wennen toch. Nadat we de weinige bomen waren gepasseerd kwam de warmte op ons vallen. 33 graden gaf mijn Garmin aan. De druppels rolden langs mijn ogen naar benenden. Drinken en drinken en rondkijken! Wat een uitzicht , wat een uitzicht. Velen kijken van beneden naar de Tafelberg maar naar beneden kijken kan ik best ook aanraden.

        
De eerste kilometers achter de rug, veel snelheid kan er niet gemaakt worden, tenzij je een wereldtopper bent natuurlijk. Na enkele stops om den toerist uit te hangen reden we naar de technische afdaling waar al veel werd over gesproken en geschreven. De Plum Pudding.           
De afdaling start met een brugje, daarna enkelen leuke kombochten. De volgende meters zijn vooral kleine drops. De ene drop al korter na elkaar dan de andere. Wouter was onmiddellijk in zijn element. Hij nam alles vlotjes met zijn hardtail Scale alsof hij hier al jaren komt trainen.
Ik zal hem de komende dagen moeten intomen tijdens het afdalen. Maar beter zo dan nu al sukkelen tijdens de eerste afdaling. Zo voelde het wel aan bij mij. Nog te gespannen, nog te veel verkeerd insturen, nog te vaak zoekend naar het juiste traject.
Morgen dus nog effe ontspannen enkele trails nabij het parcours nemen is de boodschap.
Na de verkenning reden we door naar Waterfront. Onderweg konden we de Afrikaanse sfeer
opsnuiven. En daar hoort een cycleshop bij natuurlijk. Cyclewoods! Allemaal vintage bikes, fixies en
coole fietsen. Zalige sfeer! Je kon er koopjes doen, best dat we geen plaats over hebben in de valies.





Aan Waterfront 
was het tijd voor de typische Cape Epic foto met de Tafelberg op de achtergrond! Topmomentje. Daarspraken andere bikers ons aan en volgde een gezamelijk terrasmomentje. 
Zo komen we geleidelijk aan in de Epic sfeer.
Nog meer sfeer op het einde van de dag. Receptie in Den Anker voor de Belgische Epic bikers, met een ‘warme’ ontvangst door consul Dhr. Karl Stouthuysen, Gino (Belgische Kok @Cape Epic ) en Lies natuurlijk  (de sympathieke bazin uit Gent) . We kregen beide een pin opgespeld met de Belgisch-Zuid-Afrikaanse vlag erop! Super!



Na een lekkere Vlaamse maaltijd en leuke babbels met Epic rijders was de dag ten einde. Nog wat aftersun smeren...ja want we zijn al lekker bruin/rood en op tijd in bed! 
Morgen mogen we alles ophalen tussen 9uur en 13uur... opnieuw een spannende dag!

Slaapwel en sweat dreams...


morgen meer! Check ook BartGdsn via instagram / mijn verhaal voor meer foto’s.

Today now rain, no stars  ...  Just sun and good vibes!



Sponsored by Archi-Co.be, 2Rebuild.be, VanTrimpont,  VegaBike, Fietspositionering DM,
                   Bank Delen, KoersKaffee, Scott en Gobik.


1 opmerking:

  1. Leuk dat we je vanuit Limburg en roeslaere je toffe babbels kunnen volgen grtjs van ons 😉😊😉

    BeantwoordenVerwijderen