donderdag 11 oktober 2018

De Roc, le départ...

Roc D'Azur    Fréjus     Roc Trophy

Als je een planning maakt voor een wedstrijd die nog enkele maanden verwijderd is, heb ik ondertussen geleerd dat 'korte termijn doelen' stellen daarbij belangrijk is.
Eén daarvan is de Roc Trophy.

Voor de derde keer trek ik in oktober naar de Côte D'Azur. Ik zal er starten in de Roc Trophy.
Een vierdaagse mtb-wedstrijd in een prachtige streek. De Roc is eigenlijk het grootste mtb-event in Europa. Je kan er elke dag aan verschillende wedstrijden of toertochten deelnemen. Daarnaast is er ook een outdoor fietsbeurs. Ook niet te vergeten, het mooie weer nog in het Zuiden.

Dit jaar trekken we met 7 vrienden naar Fréjus. Eentje kan er niet mee, maar we zullen hem wel een paar keer horen denk ik. In ons hart is hij erbij!

Deze ochtend waren Bart P. en ik klaar voor de eerste dag. De andere bikers van de Squadra moesten iets later starten voor hun Roc Masters.
Gisterenavond gingen de hemelsluizen hier helemaal open, onweer met alles erop er eraan. Maar dat het zo'n noodweer ging zijn hadden we niet verwacht.
Zonder te weten wat er afgelopen nacht allemaal gebeurd was, reden Bart en ik naar de start. Nog donker en elkaar aan het oppeppen, niks vermoedend, hoorden we plots een claxon ...   Kurt en Wim waren ons gevolgd met het busje en kwamen ons vertellen dat alles geannuleerd was...

Nog nooit gebeurd, maar enkele minuten later werd het duidelijk. Een ponton over de plaatselijke rivier was volledig vernield, stroomkabels lagen op de straat, bomen waren omgevallen, auto's waren meegesleurd door overstroomde beken,  ....    echt noodweer dus. Maanden heeft het niet geregend en net nu ...

Je kan alles op voorhand plannen, maar toch blijven er factoren over waar je geen controle kan over hebben. Tis wat het is...
Hopelijk kunnen we morgen starten, direct de zwaarste rit, de Roc Marathon. 85 km
Daarom dat we straks toch even zullen trainen op wat er overblijft van het parcours. De beurs zal veel bezoekers zien vandaag, ook wij zullen straks even smullen van al dat lekkers...
Misschien het ideale moment om ons 'Epic Team' voor te stellen en sponsors te overtuigen om ons te ondersteunen. Na de Roc kan ik jullie alvast enkele nieuwe sponsors voorstellen!!!!!

Ondertussen verzamelen de Westvlaamse bikers hier in ons huisje en is de annulatie het gespreksonderwerp....

Allez, nous verrons...



Sponsored by Dhooghe Beachcleaners.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten